Het verloren oor

Vorige week is mij iets overkomen. Wil je horen wat er voorgevallen is?

Ik had de avond ervoor nogal zwoo-aar getafeld en daardoor de hele nacht voortdurend nogal fel gedroomd. Ik schoot ’s morgens wakker en zoals gewoonlijk sta ik op, ga naar de badkamer, neem mijn kam om mijn hoo-aar te kammen en kijk in de spiegel. En wat zie ik? Ik mis één oor!!!

Ik kijk goed in de spiegel, en effectief er is moo-aar één oor te bespoo-euren! Voor alle zekerheid zeg ik tegen mezelf : ik zal ze eens tellen, ik moet er twee hebben. Dus ik tel : één oor, tw… , nee inderdaad ik geroo-aak niet aan twee!!!

Verdorie, hoe kan dat nu denk ik bij mezelf! Ik heb toch goed geslapen, ik heb als het woo-are op mijn twee oren geslapen!! Dus vannacht moet ik er twee gehad hebben.

Aha, ik weet het. Dat andere oor ligt zeker nog op mijn oreiller, mij hoofdkussen. Dus ik terug noo-aar mijn bed, kijk op mij oreiller, maar niks geen oor, geen spoor van mijn oor, ook niet onder de oreiller, of in of naast of onder het bed.

Verdorie, verdorie, hoe kan dat nu. Wat is dan toch de oorzaak dat ik mij oor kwijt ben!?

Aha, ik weet het woo-eer! Ik heb mijn oor gisterenavond te luisteren gelegd en voorzeker vergeten het terug mee te nemen. Daardoor mis ik nu één oor. Dat is het.

Maar verdorie, ik ben toch wel vergeten zeker woo-aar ik mijn oor te luisteren gelegd heb! Wat een domoor ben ik toch. Zoiets overkomt alleen mij. Ik proboo-eer mij voor de geest te roepen wat er gisterenavond zo allemaal geboo-eurd is.

Aha, ik weet het woo-eer! Ik heb mijn oor te luisteren gelegd bij mijn dochter Doris die in Singapoor woont! Dus ik bel hoo-aar, en zeg : kijk eens rond bij u of ge mijn oor niet ziet liggen, ik heb het namelijk gisterenavond bij u te luisteren gelegd.

…. Oorverdovende stilte doo-aar aan de overkant van de evenoo-aar; Na een tijdje zegt Doris : gij droomt zeker! Gisterenavond woor-aarschijnlijk woo-eer te zwoo-aar getafeld?

En toen schoot ik wakker, en zoals gewoonlijk sta ik op, ga noo-aar de badkamer, neem mijn kam om mijn hoo-aar te kammen en kijk in de spiegel. En wat zie ik? Ge roodt het nooit!

Geïnspireerd door R. Devos